Použité suroviny receptu Gratinované mleté bifteky se sýrem a ovocem:
410 g mletého hovězího a vepřového masa
| 1 vejce
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: koření karí
| 50 g sýra Niva
| dle potřeby: strouhanka
| 4 plátky tvrdého sýra
| dle potřeby: olej
| 4 půlky kompotovaných broskví, hrušek nebo 4 kolečka ananasu
Postup přípravy receptu Gratinované mleté bifteky se sýrem a ovocem:
Mleté maso osolíme, přidáme vejce, na kostičky nakrájenou nivu, mletý pepř, karí, podle potřeby strouhanku a vše důkladně promícháme. Ze směsi utvoříme čtyři bifteky a na rozehřátém oleji je po obou stranách opečeme. Vložíme je do gratinovacích misek nebo nízkého pekáče. Na každý biftek položíme plátek sýra, kompotovaného ovoce a gratinujeme, až se sýr roztaví. Podáváme s opékanými brambory a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Gratinované mleté bifteky se sýrem a ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!