500 g mleté maso
| 8 ks měkký salám - plátky
| 100 g tvrdý sýr
| 1 ks cibule menší
| 3 ks bílky
| 1 lžíce strouhanka
| 1 lžíce olej
| 3 lžíce voda
| sůl, pepř
| olej na smažení a vymazání
Postup přípravy receptu Gratinované mleté řízky:
V míse smícháme mleté maso s bílky, vodou, osolíme a opepříme. Ze směsi vytvarujeme 8 malých placek. Ruce si přitom namáčíme do studené vody, aby se nám těsto na ruce nelepilo. Na pánvi rozehřejeme tuk a placičky po obou stranách opečeme. Tvrdý sýr jemně nastrouháme, oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. V misce si připravíme zapékací směs - smícháme strouhaný sýr, bílky, strouhanku a nakrájenou cibuli. Pekáček lehce vymažeme tukem a rozložíme do něj osmažené řízky. Na každý řízek položíme kolečko salámu a potřeme připravenou zapékací směsí. Zakapeme olejem a v horké troubě zapečeme dorůžova.
Gratinované mleté řízky na talíři ozdobíme čerstvou zeleninou, nebo zeleninovým salátem a podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Fotky receptu Gratinované mleté řízky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!