250 g drůbežích jater
| 2 plátky celeru
| sůl,mletý pepř,mletý zázvor,tymián
| 8 velmi tenkých plátků anglické slaniny
| 1/2 kompotové sklenice meruněk
Postup přípravy receptu Grilovaná drůbeží játra:
Játra necháme rozmrazit. Oloupaný očištěný celer necháme prudce vařit v osolené vodě 3 minuty. Pak vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na 4 cm silné plátky. Játra pak propláchneme, osušíme, okořeníme a balíme do tenkých plátků slaniny a prokládáme při napichování na grilovací jehlu celerem a meruňkami. Nejlepší chuť získávají játra, pečeme-li je na otevřeném grilu asi 6 minut. V této době je asi 2x obracíme. Drůbeží játra osolíme až naposled.
Fotky receptu Grilovaná drůbeží játra:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!