Použité suroviny receptu Grilovaná ryba na špenátu:
2 menší čerstvé mořské ryby (například sardinky), zbavené hlavy a vykuchané
| ½ kg čerstvých špenátových lístků
| 50 g piniových jadérek nebo mandlí
| 2 velké citrony
| olivový olej na opékání, nejlépe light
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Grilovaná ryba na špenátu:
1. Ryby propláchněte pod tekoucí vodou a pak je vně i uvnitř důkladně osušte. Citrony nakrájejte na tenké plátky. Piniová jedérka nebo mandle vsypte na silnostěnnou nepřilnavou pánev a krátce je nasucho opražte (budou mít výraznější chuť).
2. Špenátové lístky důkladně propláchněte a nechte okapat. Do pánvičky po piniích kápněte trochu oleje, rozehřejte ho, vsypte špenát a nechte ho asi tři minuty zavadnout. Osolte, opepřete a udržujte v teple.
3. Grilovací pánev potřete olejem a opečte na ní osolené a opepřené ryby, z každé strany tři až čtyři minuty. Můžete je také ogrilovat na mřížce přímo v troubě. Podávejte na ‚podestýlce‘ ze špenátu, pinií a citronu.
Fotky receptu Grilovaná ryba na špenátu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!