Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 27 |
|
|
Použité suroviny receptu Grilovaná vepřová žebírka se zeleninovým špízem:
150 g rajčatového protlaku
| dle chuti: sůl
| 1,6 kg vepřových žebírek
| 12 stroužků česneku
| dle chuti: divoké koření (nové koření, celý pepř, bobkový list)
| 2 cibule
| dle potřeby: olej
| Marináda:
| 5 stoužků česneku
| 150 g kečupu
| 6 lžic medu
| 100 g hub šitake
| 4 barevné papriky
| 3 lžíce grilovacího koření
| 3 lžíce drceného barevného pepře
| 6 lžic olivového oleje
| 2 cibule
| 150 g cukety
| dle potřeby: olivový olej
Postup přípravy receptu Grilovaná vepřová žebírka se zeleninovým špízem:
Na oleji opečeme nakrájený česnek a cibuli, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou, ochutíme divokým kořením a osolíme. Do připravené směsi vložíme nasekaná žebírka a 30 minut vaříme. Poté je odstavíme a necháme do druhého dne ve šťávě odležet. Další den maso vyjmeme a pečeme na grilu za občasného potírání marinádou. Tu si připravíme z medu, kečupu, lisovaného česneku, barevného pepře, grilovacího koření a olivového oleje. Podáváme s pečivem a se zeleninovým špízem.
Fotky receptu Grilovaná vepřová žebírka se zeleninovým špízem:
Fotky vložil: Mangovka