Postup přípravy receptu Grilované jahody s ananasem na rozmarýnovém špízu:
Nejprve oloupeme ananas a nakrájíme ho na kostičky. Pak si připravíme jahody – velké rozkrojíme, malé použijeme vcelku. Z větvičky rozmarýnu obereme lístečky tak, že jich pro ozdobu pár na samotné špičce necháme... Na takto upravenou větvičku pak střídavě navlékáme kostičky ananasu a připravené jahody.
Navlečené jahody pak obalíme ve třtinovém cukru a vložíme do rozpálené pánve s přepuštěným máslem (tedy máslem, které rozpustíme a na mírném ohni je necháme tak dlouho, než se oddělí tuk od syrovátky; pak je přecedíme přes papírový ubrousek a získáme tak tuk, který se nepřipaluje).
Jahody na přepuštěném másle opékáme asi 45 sekund až minutu z každé strany až začne cukr hnědnout – karamelizovat. Pak špízy přelijeme trochou rumu nebo koňaku, aby získaly neopakovatelnou vůni a chuť. Podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny.