Vložil: | Debbie |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Grilované jehněčí maso a pita chleba:
400-500 g jehněčí kýty
| 1 cibule i s natí
| 2-3 stroužky česneku
| 8 lžic oliv. oleje
| chlebové placky pita
| sůl, pepř, oregano,šťáva z citronu
| SALÁT
| 2 lžíce oliv. oleje
| 1 hlávkový salát
| 2 zelené papriky
| 1 salátová okurka, cibule
| 100 g sýru feta nebo balkánu
| pepř + sůl,čerstvé oregáno, šťáva z půlky citrónu
| 100 g oliv (černé i zelené)
| TZAZIKY
| 250 g hustého bílého jogurtu
| 2-3 stroužky česneku
| polovinu salátové okurky
| 1 lžička oliv. oleje a koření tzaziky
| sůl
Postup přípravy receptu Grilované jehněčí maso a pita chleba:
Maso nakrájíme, osolíme, opepříme, vetřeme cibulku a sekaný česnek. Zalijeme směsí oleje, citronové šťávy a oregana, promícháme a necháme odležet.
Salát připravíme z nakrájené hlávky salátu, papriky a okurky. Přidáme cibuli, olivy, sýr a dochutíme citronovou šťávou, oregánem, solí a pepřem.
Tzatziki připravíme z prolisovaného česneku, koření, soli, oleje, strouhané okurky a hustého jogurtu. Naložené maso grilujeme a podáváme s pitou, salátem a tzatziki.
Fotky receptu Grilované jehněčí maso a pita chleba:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!