Vložil: | Lojzinkaa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Grilované jehněčí na špízu s dipem:
12 bambusových jehlí, asi 26 cm dlouhých
| 500 g skopového filé
| 2 lžíce šťávy z limety
| 2 česneky, utřené
| 3 menší cibule, oloupané, ale s neodkrojeným spodkem (zabrání to rozpadnutí cibule) každá rozčtvrcená
| 1 lžíce cukru
| 24 hlaviček hub (asi 3cm velké)
| sůl a pepř podle chuti
| DIP:
| 1 velké avokádo, posekané
| 1 lžička limetové šťávy
| 1 lžička Tabasko omáčky (nějaká pikantní, pálivá)
| 1 lžíce kyselé smetany, nebo plnotučného jogurtu
| 1/3 hrnku posekaných sušených meruněk
Postup přípravy receptu Grilované jehněčí na špízu s dipem:
Namočit bambusové jehly na několik hodin do vody. Odkrájet přebytečný tuk z masa a nakrájet ho na 3 cm kousky. Smíchat dohromady šťávu, česnek, cukr, cibuli a maso. Dobře promíchat a nechat přikrýté v chladničce několik hodin.
Navlíct houbu, maso, cibuli, maso, houbu na každou jehlu a ogrilovat, až je maso hnědé a měkké. Podávat horké s avokádovým dipem.
Dip:
Rozmixovat avokádo, šťávu, Tabasko omáčku a smetanu. Přimíchat meruňky.
Lze připravit na zahradním grilu, tak jako na grilu v troubě.
Fotky receptu Grilované jehněčí na špízu s dipem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!