Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Grilované klokaní filé

fotka Grilované klokaní filé
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 24

Použité suroviny receptu Grilované klokaní filé:

500 g klokaního masa (boku)  | 1/2 lžičky pepře  | 1/2 lžičky rajského protlaku  | 1 střední baklažán  | 1 malá cibule  | 1 celer  | 1 zucchina  | 1 červená paprika  | 4 zralá rajčata  |  zelená petržel  | 1 pohár panenského olivového oleje  | 1/4 poháru vinného octa (červeného)  | 1 pohár oliv  | 1/2 lžíce kapar  |  hrst rokety  | 1 lžíce čerstvé majoránky  |  sůl

Postup přípravy receptu Grilované klokaní filé:

Předehřejte gril.
Baklažán nakrájejte podélně na 1 centimetrové plátky. Zucchinu nakrájejte stejným způsobem. Oloupejte a nakrájejte 3/4 cibule na klínky a zbývající 1/4 na kostičky, rajčata na čtvrtky, papriky na širší proužky.
Papriku potřete olejem a opečte na horké mřížce grilu pleťovou stranou dolů, až se vytvoří puchýře. Sundejte z tepla, svlékněte kůži a nakrájejte na proužky. Odložte do mísy. Nyní potřete olejem baklažán, zucchinu, celer i cibuli (klínky) a opečte. Cibuli smíchejte s červeným vinným octem. Nyní nakrájejte zucchinu, celer a baklažán do tenkých proužků. Smíchejte v míse s paprikou, zbytkem octa, olivami a kapary. Uložte do chladu na 24 hodin, aby jste dovolili chuti se vyvinout.
Osmažte jemně nasekanou cibuli, přidejte rajčata a duste až do rozvaření. Pak smíchejte s protlakem, trochou olivového oleje a majoránky. Dosolte podle chuti.
Opečte klokaní maso, potřené olejem smíchaným s pepřem a solí, na nejžhavější části mřížky. Buďte opatrní, aby se maso nevysušilo, protože klokan má méně než 2% tuku. Pak maso udrzujte v teple.
Umístěte na střed připravených talířů roketu, přes ni zeleninu a navrch klaďte klokaní maso, nakrájené proti vláknu. Dozdobte petrželkou a kapary a servírujte.


Fotky receptu Grilované klokaní filé:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Grilované klokaní filé
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !