Postup přípravy receptu Grilované klokaní filé:
Předehřejte gril.
Baklažán nakrájejte podélně na 1 centimetrové plátky. Zucchinu nakrájejte stejným způsobem. Oloupejte a nakrájejte 3/4 cibule na klínky a zbývající 1/4 na kostičky, rajčata na čtvrtky, papriky na širší proužky.
Papriku potřete olejem a opečte na horké mřížce grilu pleťovou stranou dolů, až se vytvoří puchýře. Sundejte z tepla, svlékněte kůži a nakrájejte na proužky. Odložte do mísy. Nyní potřete olejem baklažán, zucchinu, celer i cibuli (klínky) a opečte. Cibuli smíchejte s červeným vinným octem. Nyní nakrájejte zucchinu, celer a baklažán do tenkých proužků. Smíchejte v míse s paprikou, zbytkem octa, olivami a kapary. Uložte do chladu na 24 hodin, aby jste dovolili chuti se vyvinout.
Osmažte jemně nasekanou cibuli, přidejte rajčata a duste až do rozvaření. Pak smíchejte s protlakem, trochou olivového oleje a majoránky. Dosolte podle chuti.
Opečte klokaní maso, potřené olejem smíchaným s pepřem a solí, na nejžhavější části mřížky. Buďte opatrní, aby se maso nevysušilo, protože klokan má méně než 2% tuku. Pak maso udrzujte v teple.
Umístěte na střed připravených talířů roketu, přes ni zeleninu a navrch klaďte klokaní maso, nakrájené proti vláknu. Dozdobte petrželkou a kapary a servírujte.