Použité suroviny receptu Grilované krevety s česnekovou, citrónovou a oreganovou pastou:
1 kg nevařených krevet
| 2 lžíce soli
| 2 lžíce extra virgin olivového oleje
| dílky citronu
| Na pastu:
| 1 velký stroužek česneku utřený s 1 lžičkou soli
| 2 lžíce extra virgin olivového oleje
| 2 lžičky citrónové šťávy
| 2 lžičky čersvých usekaných oreganových lístků
Postup přípravy receptu Grilované krevety s česnekovou, citrónovou a oreganovou pastou:
Vše smíchejte v misce.
Rozpusťte sůl ve 4 litrech vody, namočte krevety na 20 - 25 minut. Potom propláchněte čistou vodou.
Manikůrovými nůžkami otevřete zezadu krunýř a odstraňte cévku.
Dejte do misky s pastou a dobře protřepte, aby byly krevety pokryté.
Potom napíchejte na špízy, dvakrát skrz každou krevetu. Grilujte na středně silném ohni. s jedním otočením, až je krunýř růžový, 4-6 minut. Ihned servírujte s dílky citrónu.
Fotky receptu Grilované krevety s česnekovou, citrónovou a oreganovou pastou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!