Vložil: | Curdibilka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Grilované kuře:
1 kuře
| 1 plechovka světlého piva
| na potření:
| 3 lžíce piva
| 50g slaniny
| 1 lžíce hořčice
| nálev:
| sušená bazalka
| 1/2l mléka
| mleté chilli
| 2 kelímky bílého jogurtu
| sušený nebo čerstvý česnek
| šalvěj
| ml. pepř
| 2dl oleje
| sůl
Postup přípravy receptu Grilované kuře:
Kuře očistíme, omyjeme a vložíme nejméně na 6 hodin do nálevu.
Nálev: V míse nebo hrnci prošleháme mléko s jogurtem, olejem a kořením. Podle potřeby osolíme a odložíme do chladu.
Pasta na potření: Rozmixujeme slaninu s pivem a hořčicí.
Macerované kuře vyjmeme z nálevu a osušíme. Vnitřek kuřete vymažeme pastou. Plechovku piva zbavíme horního víčka. Jednu třetinu piva odlijeme a posadíme kuře dutinou břišní na plechovku. Kůži kuřete potřeme olivovým olejem a osolíme.
Kuře pečeme v troubě, za občasného potírání pastou, dozlatova.
Nejsme- li vlastníky horkovzdušné trouby, připravíme kuře v pekáčku s mřížkou. Pivo nalijeme na dno pekáčku a kuře během pečení potíráme, otáčíme a poléváme vypečenou šťávou.
Grilované kuře podáváme s bramborem nebo pečivem. Vhodným doplňkem ke kuřeti je čerstvá zelenina.
Fotky receptu Grilované kuře:
Fotky vložil: Natural,Mangovka,tvackova1