|   
 
    | Vložil: | Curdibilka |  | Porcí: | 4 |  | Doba přípravy: | 90 min |  | Hodnocení: | Žádné hodnocení |  | Počet hodnocení: | 0 |  |  | 
Použité suroviny receptu Grilované kuře:
1 kuře
 | 1 plechovka světlého piva
 |  na potření:
 | 3 lžíce piva
 | 50g slaniny
 | 1 lžíce hořčice
 |  nálev:
 |  sušená bazalka
 | 1/2l mléka
 |  mleté chilli
 | 2 kelímky bílého jogurtu
 |  sušený nebo čerstvý česnek
 |  šalvěj
 |  ml. pepř
 | 2dl oleje
 |  sůl
Postup přípravy receptu Grilované kuře:
Kuře očistíme, omyjeme a vložíme nejméně na 6 hodin do nálevu.
Nálev: V míse nebo hrnci prošleháme mléko s jogurtem, olejem a kořením. Podle potřeby osolíme a odložíme do chladu.
Pasta na potření: Rozmixujeme slaninu s pivem a hořčicí.
Macerované kuře vyjmeme z nálevu a osušíme. Vnitřek kuřete vymažeme pastou. Plechovku piva zbavíme horního víčka. Jednu třetinu piva odlijeme a posadíme kuře dutinou břišní na plechovku. Kůži kuřete potřeme olivovým olejem a osolíme.
Kuře pečeme v troubě, za občasného potírání pastou, dozlatova.
Nejsme- li vlastníky horkovzdušné trouby, připravíme kuře v pekáčku s mřížkou. Pivo nalijeme na dno pekáčku a kuře během pečení potíráme, otáčíme a poléváme vypečenou šťávou.
Grilované kuře podáváme s bramborem nebo pečivem. Vhodným doplňkem ke kuřeti je čerstvá zelenina.
Fotky receptu Grilované kuře: 
Fotky vložil: Natural,Mangovka,tvackova1