Použité suroviny receptu Grilované plněné vepřové řízky:
600 g masa z vepřové kýty
| sůl
| 1 ks červená a zelená paprika
| 100 g plátků libovější anglické slaniny
| olej na potření roštu
| Marináda:
| 1/2 šálku sójové omáčky
| 1/2 šálku citronové šťávy
| 1/2 šálku olivového oleje
| 1/2 lžíce čerstvě mletého pepře
| 1 stroužek utřeného česneku
Postup přípravy receptu Grilované plněné vepřové řízky:
Z kýty nakrájíme řízky, které na několika místech nařízneme, naklepeme a vložíme do mísy. Potřeme marinádou připravenou promícháním uvedených přísad a necháme nejméně 2 hodiny v chladnu proležet. Papriky rozpůlíme, zbavíme jadérek a podélně pokrájíme na nudličky. Řízky osolíme, poklademe plátky slaniny a nudličkami papriky. Stočíme, upevníme špejlí a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem, opékáme 3-4 minuty. Obrátíme, potřeme zbylou marinádou a stejnou dobu opékáme i po druhé straně. Grilované plněné vepřové řízky podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Grilované plněné vepřové řízky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!