Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 34 |
|
|
Použité suroviny receptu Grilované vepřové kotletky s Martini twist:
4 hovězí kotletky z roštěnce bez kosti, asi 3cm tlusté a 800-900g celková váha
| marináda:
| 1/4 hrnku najemno posekané zelené cibulky
| 1/4 hrnku ginu
| 1 lžíce olivového oleje
| 1 lžička nastrouhané citronové kůry
| obloha:
| 1 lžička tříbarevného pepře (červený, bílý, zelený, zrníčka hrubě rozdrtit), nebo černého
| 2 lžíce pimentem (naložená červená sladká paprika) nadívaných zelených oliv
| proužky citronové kůry
| hrubá sůl podle chuti
Postup přípravy receptu Grilované vepřové kotletky s Martini twist:
Odkrájet tuk z kotletek. Položit kotletky do velkého plastického sáčku, který se dá vodotěsně ozavřít, nebo do misky s poklopem. Smíchat všechny přísady pro marinádu a vlít na kotletky. Uzavřít sáček, nebo misku a dát do chladna na 30 min. Otočit jednou. Slít marinádu a vyhodit. Odkapat kotletky a vtlačit pepř na obě strany. Předehřát gril a potřít ho olejem. Snížit na střední teplotu. Položit kotletky přímo nad zdroj tepla. Přikrýt gril a grilovat (jednou v polovině grilování otočit), až jsou kotletky dle vaší obliby (14-18 min. pro středně nedovařené, 18-22 min. pro středně uvařené). Osolit posypat na plátky nakrájenými olivami a proužky citronové kůry. Doporučená příloha: Ogrilované brambory a letní salát.
Fotky receptu Grilované vepřové kotletky s Martini twist:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!