1 kg filet z mečouna
| 100 g papriky (nejlépe mix tří barev)
| 100 g cukety
| 100 g lilku
| 100 g zelených a černých oliv
| olivový olej
| barevný drcený pepř
| bílý mletý pepř
| petrželová nať
| sůl
| Na omáčku:
| 50 g cibule
| 25 g másla
| 100 ml bílého vína
| 500 ml smetany
| 15 g sušeného estragonu
| Podravka
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Grilovaný mečoun:
Filety osolte a opepřete, potřete olejem a opečte. Očištěnou a omytou zeleninu nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a zprudka orestujte na oleji. Nakonec přidejte olivy. Připravte si estragonovou omáčku. Na rozpuštěném másle orestujte cibuli nasekanou najemno, přidejte nasekanou petrželku, estragon, pepř a znovu orestujte. Přilijte bílé víno a duste. Zalijte smetanou, krátce povařte a dochuťte Podravkou. Maso podávejte obložené orestovanou zeleninou a přelité omáčkou.
Fotky receptu Grilovaný mečoun:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!