| Vložil: |  Delli |  
    | Porcí: | 2 |  
    | Doba přípravy: |  55 min |  
    | Hodnocení: |  
          
  |  
    | Počet hodnocení: |  16  |  
   
 | 
 | 
Použité suroviny receptu Grilovaný mořský okoun s porkem a červeným vínem:
2 silnější filety z mořského okouna  nebo jiné bělomasé ryby, bez šupin a kostí (každý asi 200g) 
 |  olivový olej na potření 
 |  brambory, nejlépe gratinované se smetanou k podávání 
 |  Na omáčku:
 | 300 ml červeného vína (nejlépe Jacobs Creek Cabernet Shiraz) 
 | 4 lžíce třtinového cukru typu muscovado 
 | 1/2 kostky zeleninového bujonu 
 | 2 špetky čínského koření pěti vůní 
 | 25 g vychlazeného másla 
 |  Na pórek:
 | 140 g másla 
 | 2 středně velké pórky, velmi jemně nakrájené a propláchnuté 
 |  sůl a pepř 
Postup přípravy receptu Grilovaný mořský okoun s porkem a červeným vínem:
1.  Připravte si omáčku: víno, cukr, bujonovou kostku, čínské koření a špetku soli přiveďte do varu v nerezovém nebo kameninovém rendlíku. Nechte asi deset minut lehce probublávat. Až se svaří asi na čtvrtinu původního objemu, sejměte z plamene.
2.  Rybu usaďte kůží nahoru na prkénko a velmi ostrým nožem v půlcentimetrových rozestupech nařezávejte kůži asi pět milimetrů hluboko. Pak rybu pootočte o devadesát stupňů a kůži nařízněte stejným způsobem.
3.  Na přílohu rozpusťte máslo, až začne pěnit. Vsypte pórek, osolte, opepřete a pět minut vařte. Dejte stranou na cedník na misce, aby máslo odkapalo.
4.  Rozpalte gril nebo troubu na nejvyšší teplotu. Rybu potřete olejem a důkladně osolte a opepřete. Kůží nahoru ji dejte asi na pět minut péct do zlatohněda, pak okouna vyjměte a zakryjte alobalem. Vypněte zdroj tepla a vraťte rybu na pět minut pod gril nebo do trouby.
5.  Mírně prohřejte omáčku a vmíchejte do ní kostičky másla. Jemně prošlehávejte, až omáčka zhoustne a bude se pěkně lesknout. Podle potřeby dochuťte; udržujte v teple.
6.  Ohřejte okapaný pórek s kouskem másla. Rozdělte na dva talíře, přikryjte rybou a okolo nalijte trochu omáčky – ale nepřežeňte to!
Zelený pórek Aby si pórek zachoval šťávu a nádhernou barvu, je dobré ho připravit na velkém množství másla a přebytečné máslo nechat okapat. Těsně před podáváním ale přece jen trošku okapaného másla přidejte zpátky a pórek ohřejte. 
 
Fotky receptu Grilovaný mořský okoun s porkem a červeným vínem: 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!