Použité suroviny receptu Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou:
4 pstruzi
| 2 citrony
| sůl
| bílý pepř
| čerstvý kopr
| olej
| omáčka:
| 0,4 l bílého jogurtu
| 200 g salátové okurky
| 2 jarní cibulky
| čerstvý kopr
| pažitka
| bílý pepř
| sůl
| 40 g kaparů
Postup přípravy receptu Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou:
Pstruhy vykucháme a očistíme. Na povrchu i uvnitř pokapeme ryby citronem, osolíme a opepříme. Povrch ryby potřeme olejem, do něhož jsme vmíchali čerstvý kopr. Mezitím oloupeme okurku, odstraníme semena a nakrájíme ji na kostičky. V misce smícháme jogurt s okurkou a ostatními přísadami. Dochutíme solí a pepřem. Pstruhy za občasného potírání ochuceným olejem grilujeme po každé straně asi šest minut, i déle. Podáváme přelité jogurtovou omáčkou.
Fotky receptu Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!