1 větší cibule
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce oleje
| 1 kg vepřového masa na guláš
| sůl, pepř
| 1 lžička cukru
| 2 lžíce rajského protlaku
| 200 ml suchého bílého vína
| 1/2 l zeleninového vývaru
| 500 g rajčat
| 4 plátky parmské šunky
| 800 g gnocchi
| 1/2 svazečku čerstvé šalvěje
Postup přípravy receptu Guláš po italsku :
Oloupanou cibuli nakrájíme na dílky. Česnek prolisujeme nebo utřeme se solí. Šalvěj pokrájíme nadrobno a několik snítek necháme na ozdobu. Rozehřejeme olej a pokrájené vepřové maso na něm osmahneme. Přidáme česnek a cibuli, rajčatový protlak, šalvěj, zalijeme vývarem a dusíme asi hodinu doměkka. Podle chuti osolíme, opepříme a přisladíme. Asi 10 minut před koncem přidáme rajčata nakrájená na kolečka. Šunku nakrájíme na proužky a krátce je osmahneme na zbytku oleje. Gnocchi uvaříme ve slané vodě, scedíme a promícháme s hotovým gulášem. Ozdobíme snítkou šalvěje.
Fotky receptu Guláš po italsku :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!