Použité suroviny receptu Guláš z drštěk a žampiónů:
500 g vařených drštěk
| 150 g žampiónů
| 50 g hladké mouky
| 50 g másla
| podle potřeby: vývar z kostí, sůl, pepř
Postup přípravy receptu Guláš z drštěk a žampiónů:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, dobře rozšleháme a povaříme asi 1/4 hodiny na mírném ohni. Přidáme na nudličky nakrájené dršťky, na plátky nakrájené žampióny, pepř, sůl a krátce povaříme asi 15 minut. Pak dršťky vyjmeme z hrnce a vložíme je do pekáčku do vyhřáté trouby na 130 stupňů a dusíme je v troubě asi 30 minut (nezapomeneme je mírně podlévat vývarem z kostí, aby se nepřipekly). Podáváme s vařenými brambory.
Fotky receptu Guláš z drštěk a žampiónů:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!