Vložil: | salayoval |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 41 |
|
|
Použité suroviny receptu Gulášek vepřový:
400 g vepřová plec
| 3 ks cibule
| 2 stroužky česnek
| 20 g hladká mouka (chlebová kůrka)
| 1 lžíce kečup jemný
| 1 lžíce kečup ostrý
| mletá paprika (sladká i pálivá)
| kmín drcený
| sůl
| olej (popř. sádlo)
Postup přípravy receptu Gulášek vepřový:
Vepřové maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno. Na oleji (sádle) necháme zpěnit nakrájenou cibuli tak, aby zůstala světlá. Potom ji posypeme mletou paprikou a dobře rozmícháme. Na to vložíme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme a prudce opečeme po všech stranách. Potom podlijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme. Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu až zůstane jenom tuk, zasypeme hladkou moukou nebo strouhanou chlebovou kůrkou a za stálého míchání opražíme. Potom zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme, přidáme rozetřený česnek, lžíci jemného a lžíci ostrého kečupu a dodusíme doměkka. Občas zamícháme, aby se šťáva nepřipalovala a podle potřeby podléváme horkou vodou. Nakonec podle chuti přisolíme. Podáváme s houskovým knedlíkem, s vařenými brambory sypanými sekanou petrželkou nebo s chlebem. Maso můžeme ozdobit cibulí nakrájenou na kolečka.
Fotky receptu Gulášek vepřový:
Fotky vložil: Vlaďuša,salayoval,Natural,tvackova1,beruschka6,Marci7,Vikitorie,man,cudovluc