Použité suroviny receptu Gulášek z vepřového nebo hovězího srdce:
1 vepřové nebo hovězí srdce
| 1 cibule
| dle chuti: slanina
| 1 masox
| dle chuti: muškátový oříšek
| dle chuti: hotová jíška (hladká mouka + máslo)
Postup přípravy receptu Gulášek z vepřového nebo hovězího srdce:
Srdce opláchneme, trochu vykrájíme blány a žíly a nakrájíme. Dále si oloupeme a nakrájíme cibuli (množství dle chuti, já dávám více), nakrájíme slaninu (opět množství dle chuti) a osmažíme na oleji ve větším hrnci. Přidáme nakrájené srdce a promícháme. Pak zalijeme vodou, přidáme masox a dusíme doměkka. Srdce jsou tužší, proto je třeba dusit déle (lze dělat i v papiňáku). Nakonec přidáme hotovou jíšku (nebo vytvoříme z másla a mouky). Dochutíme solí a pepřem.
Fotky receptu Gulášek z vepřového nebo hovězího srdce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!