Vložil: | paji |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Halibut po italsku:
4 porce halibuta
| 30 g oleje
| 20 g másla
| 4 lžíce ostrého kečupu
| 1 lžíce hladké mouky
| podle potřeby: kousek mrkve, celer, petržel, cibule, citrónová šťáva, sůl, pepř a strouhaný sýr typu Gouda
Postup přípravy receptu Halibut po italsku:
Osušené porce halibuta osolíme, opepříme, a opečeme na rozehřátém oleji na pánvi po obou stranách(asi 2 minuty z obou stran). Opečeného halibuta po té z pánve vyjmeme necháme okapat od přebytečného oleje v papírovém ubrousku. Do stejné pánve s rozehřátým olejem, kde se před chvílí smažil halibut, přidáme máslo, na tenké nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, na tenká kolečka cibuli a smažíme vše dozlatova asi 10 minut. Po 10 minutách směs zaprášíme moukou, opět osmažíme (asi 3 minuty), zalijeme několika lžícemi vody, rozmícháme a krátce pod pokličkou podusíme asi 5 minut. Po chvilce do směsi dále přidáme kečup a citrónovou šťávu a dusíme směs dalších 5 minut. Hotovou směs na závěr přisolíme. Halibuta položíme na vyhřáté talíře (které jsme si nahřáli v mikrovlnné troubě), pokryjeme zeleninovou směsí a zasypeme strouhanou Goudou. Podáváme s kroketami.
Fotky receptu Halibut po italsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!