Vložil: | Hankca |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Haličský kapr po židovsku :
1 kapr (1-1,5 kilogramu),
| svazeček kořenové zeleniny
| 2-3 cibule
| 2 stroužky česneku
| 250 ml piva
| 1 citron ze kterého nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu,
| 3 hřebíčky,
| 3 zrnka nového koření
| 10 zrnek pepře
| 50 gramů rozinek
| 1 lžíce másla
| sůl,
| pepř
Postup přípravy receptu Haličský kapr po židovsku :
Kapra po očištění dělíme na pláty a odstraňujeme kosti. Dělíme na porce, solíme, pepříme, kořeníme rozdrceným hřebíčkem a novým kořením. Pokapeme citronovou šťávou a odložíme na minimálně dvě hodiny do lednice. Ze zbylých částí kapra vaříme výrazný vývar spolu s kořenovou zeleninou a případně kořením tak aby zbyla ho přibližně větší sklenice. Ve větším hrnci osmažíme na másle nasekanou cibuli a česnek. Když cibule začne sklovatět vlijeme vývar a pivo. Až se začne vařit vložíme kapra, přidáme dříve namočené rozinky a citronovou kůru. Dusíme na malém plameni přibližně 20 minut. Jemně vyložíme kapra do misky, obložíme ho cibulí a rozinkami a zalijeme omáčkou z dušení. Můžeme podávat i na studeno (ale měl by v takovém případě jít na pár hodin do lednice).
Fotky receptu Haličský kapr po židovsku :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!