Postup přípravy receptu Halušky s krůtí šunkou a kysaným zelím:
Těsto na halušky si připravíme podle návodu na obalu a necháme chvíli odstát. Dáme si vařit vodu do velkého hrnce a mírně osolíme (haluškové těsto je slané). Než se voda začne vařit, nakrájíme si na drobno cibuli. Krůtí šunku nakrájíme na malé kostičky. Když se voda vaří, tvoříme halušky buď pomocí speciálního síta nebo pomocí čajové lžičky (pokud zvolíte tuto možnost, doporučuji lžičku namáčet do studeně vody, aby se Vám na ni těsto nelepilo). Když halušky plavou, znamená to, že jsou hotové. Slijeme a necháme je přiklopené odstát v hrnci.
Na pánev si dáme olej, cibulku a krůtí šunku a restujeme, dokud není cibule zcela měkká a šunka není zlehka opečená. Jakmile suroviny na pánvi změknou, přidáme na pánev zelí a jen zlehka prohřejeme. Celou směs z pánve potom vsypeme do hrnce, ve které, jsou slité halušky. Promícháme, podle chuti dosolíme a opepříme a můžeme podávat!