Vložil: | Popocatepe |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Hanácká klechtanka:
0,7 l sklenice sterilovaného nebo kysaného zelí
| 1,5 l vody
| 0,5 l mléka
| 3 lžíce hladké mouky
| 2 bobkové listy
| 1 vejce
| mletý pepř
| 300g brambor
Postup přípravy receptu Hanácká klechtanka:
Zelí ocedíme, dáme do hrnce a zalejeme vodou. Osolíme, přidáme bobkový list, kmín, podle chuti přisladíme a dáme vařit. Jakmile je zelí uvařené, rozkvedláme mouku v mléce (smetaně) a vlejeme na zelí. Povaříme a na závěr přidáme rozkvedlané vejce. A nyní to nejdůležitější pro správnou chuť. Na talíře nasekáme podle chuti brambory (musí být uvařeny zvlášť zásadně ve slupce), zalejeme polévkou a bohatě posypeme pepřem nejlépe čerstvě umletým.
Fotky receptu Hanácká klechtanka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!