Vložil: | Čajčkus |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Hanácké řízky:
600 g mletého masa (vepřové a hovězí)
| 100 g tvrdého sýru
| 1/4 l mléka
| 3 vejce
| 1 větší špetka muškátu
| 1 špetka pepře, sůl, petrželka
| 2 lžíce hladké mouky
| strouhanka, olej
Postup přípravy receptu Hanácké řízky:
Mleté maso promícháme s mlékem a necháme do druhého dne odležet v chladničce. Pak vmícháme celou dávku nastrouhaného tvrdého sýru, 2 vejce, muškát, pepř, sůl a nadrobno nasekanou petrželku - může být i sušená. Ze směsi tvoříme na pomoučeném prkénku placičky, namočíme je do rozšlehaného třetího vejce, obalíme ve strouhance a v horkém oleji pomalu smažíme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší.
Fotky receptu Hanácké řízky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!