8 vajec
| 200 g másla
| 300 g krystalu cukru
| 25 g vanilkového pudinku
| 200 ml smetany na šlehání
| 1 balíček vanilkového cukru
| 1 strouhaná citrónová kůra
| 370 g hladké mouky
| trochu másla na vymazání formy
| trochu hrubé mouky na vysypání formy
| 150 g vypeckovaných třešní
| trochu cukru moučky na posypání
Postup přípravy receptu Hedvábná bábovka:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo necháme změknout, potom ho nakrájíme na menší kousky a vyšleháme společně se 150 g cukru, žloutky a pudinkovým práškem do pěny. Smetanu zahřejeme, přilijeme ji do máslového krému, ochutíme vanilkovým cukrem a špetkou citrónové kůry. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem dotuha a také zlehka vmícháme do krému. Nakonec po částech vmícháme hladkou mouku. Máslem vymazanou a vysypanou formu na bábovku naplníme připraveným těstem i vypeckovanými třešněmi. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C přibližně 50 minut. Hotovou bábovku po vychladnutí pocukrujeme.