Postup přípravy receptu Helenin ananasový dort:
Vejce ušleháme s cukrem v hustou pěnu, vmícháme 100 g hladké mouky. Rozpustíme si máslo a vmícháme do těsta. Vymažeme si máslem dortovou formu, vysypeme ji hrubou moukou a vlijeme těsto a dáme péct dokud není korpus zlatavý, pečeme při 200 °C. Poté korpus vyjmeme, rozkrojíme ho na tři kola a každé kolo pokapeme trochou šťávy z ananasového kompotu.
Krém: Odlijeme si trochu mléka do hrníčku a zbytek dáme do hrnce a dáme ho vařit. Do hrníčku k mléku přidáme ½ balíčku vanilkového pudinku, promícháme a když se mléko v hrnci vaří, přilijeme obsah hrníčku a vaříme zhruba 2 minuty. Poté necháme vychladnout. Když je pudink vychladlý, přisypeme do něj moučkový cukr, promícháme a šleháme. Poté přidáváme po kouskách změklé máslo, kousky ananasu a stále šleháme.
Když máme vytvořený krém, pomažeme s ním všechny tři kola korpusu a naskládáme na sebe. Můžeme ozdobit šlehačkou, čokoládou, ananasem, záleží na chuti.