Použité suroviny receptu Hladká mrkvová polévka s bagetkou:
600 g mrkve
| 120 g červené čočky
| litr zeleninového vývaru
| půl hrnku mléka
| zakysaná smetana
| sůl
| černý pepř
| 2 celozrnné bagety
| máslo
Postup přípravy receptu Hladká mrkvová polévka s bagetkou:
Z kostky zeleninového bujónu uděláme vývar. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, vložíme ji do hotového vývaru, přidáme čočku a mléko a necháme asi 15 min vařit. Ponorným mixérem dohladka rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem. Každou porci ozdobíme lžičkou zakysané smetany.
Rozpékání baget
Bagety podélně rozřízneme, každou půlku potřeme máslem a zlehka posypeme směsí koření „bylinkové máslo“. Poté vložíme do vyhřáté trouby (na 200°C) a asi 7 min pečeme, až jsou bagetky krásně křupavé.
Fotky receptu Hladká mrkvová polévka s bagetkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!