Použité suroviny receptu Hlemýždi vaření v polévce:
24 ks očištěných hlemýždích tělíček
| 2 l osolené vody (hovězí nebo telecí vývar)
| 60 g žampionů
| trochu tymiánu
| trochu bazalky
| máslo na osmažení žemlí
| žemle (rohlíky)
Postup přípravy receptu Hlemýždi vaření v polévce:
Očištěná hlemýždí tělíčka uvaříme v hovězím vývaru. Před změknutím hlemýžďů vývar okořeníme tymiánem, bazalkou a přidáme na plátky nakrájené a na másle podušené žampióny. Potom na talíř nebo do šálku na polévku nalijeme vývar z hlemýžďů. Uvařené hlemýždě nakrájíme na menší kousky a dáme do připravené polévky. Jako vložky použijeme na kostečky nakrájené a na másle osmažené žemle. Podáváme tedy jako polévku!
Fotky receptu Hlemýždi vaření v polévce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!