Použité suroviny receptu Holandské koblížky s nugátovou polevou :
300 g hladké mouky
| 1,5 dl mléka a vody
| 20 g droždí
| 2 žloutky
| 100 g nugátového krému a krystalového cukru
| 1 jablko
| 2 lžičky rozinek
| lžička rumu
| špetka soli
Postup přípravy receptu Holandské koblížky s nugátovou polevou :
V mouce se solí uděláme dolík, nalijeme vlažné mléko, rum, rozdrobíme droždí, přidáme žloutky, vymícháme těsto a přikryté necháme nakynout. Přidáme nastrouhané jablko a rozinky. Z hmoty vykrajujeme kousky, vkládáme do horkého tuku a přikryté smažíme dozlatova. Ještě teplé namočíme do polevy. Tu připravíme tak, že cukr rozpuštěný ve vodě svaříme na polovinu původního objemu a do vlažného sirupu vmícháme nugátový krém.
Fotky receptu Holandské koblížky s nugátovou polevou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!