200 g másla pokojové teploty
| 5 žloutků pokojové teploty
| 200 g polohrubé mouky
| 5 bílků na sníh pokojové teploty
| 1 lžíčka prášku do pečiva
| 150 g tekutého medu (nebo rozehřátého)
| několik kousků kandovaného zázvoru nebo zázvoru uvařeného v cukrové vodě
Postup přípravy receptu Holandský koláč s medem:
Máslo utřeme a přidáváme žloutky jeden po druhém. Na kus pečícího papíru prosijeme mouku s přáškem do pečiva a přidáme ke žloutkům zároveň s medem. Nakonec dovnitř lehce vložíme bílek a posekaný zázvor.
Těsto nalijeme do máslem vymazané formy a koláč pečeme v mírné troubě po 50 min.
Upečený ještě polijeme cikcak medem.
Fotky receptu Holandský koláč s medem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!