Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 45 |
|
|
Použité suroviny receptu Holandský řízek:
500 g mleté vepřové maso
| 200 g tvrdý sýr
| 2 lžíce hrubá mouka
| 200 ml mléko
| 3 ks vejce
| sůl, mletý pepř podle chuti
| hladká mouka na obalení
| strouhanka na obalení
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Holandský řízek:
Mleté vepřové maso smícháme v misce s nastrouhaným sýrem, solí, pepřem, l vejcem, mlékem a hrubou moukou. Směs necháme nejméně hodinu odležet v chladničce a pak z ní vytvoříme čtyři ploché řízky.
Ty postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Pokud nám rozšlehané vejce zbylo, tak ještě jednou řízky obalíme. Smažíme zvolna z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova.
Holandký řízek podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší, doplníme okrurkovým nebo hlávkovým salátem, nebo kompotem.
Fotky receptu Holandský řízek:
Fotky vložil: damami,mikejla,cudovluc,Mirkasirka