Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Holoubě s nádivkou:
holoubě
| vajíčko
| petrželka
| strouhanka
| anglická slanina
| nať z mladé cibulky
| sůl, kmín, nové koření, bobkový list
Postup přípravy receptu Holoubě s nádivkou:
1. Opláchnuté holoubě - nejlépe masného typu - osolíme vně i uvnitř, pod kůži na prsou vetkneme plátek anglické slaniny, připravíme nádivku - holubí játýrka a srdíčko rezsekáme na kousky a smícháme s vajíčkem, s kouskem petrželové nati a zelené nati cibulky sečka. Dva plátky anglické slaniny nakrájíme na kostičky osolíme, přidáme kmín a vše řádně zamícháme. Vzniklou směs zahustíme strouhankou. 2. Touto směsí naplníme břišní část a otvor dle možnosti zašijeme či spíchneme párátkem. Část hmoty vpravíme do prostoru volete, kde prsty opatrně oddělíme část kůže na prsou a rovněž zašijeme. Povrch lehce okmínujeme. Pečeme při 150 stupních - na Ramě Créme Bonjour kostka. Do pekáčku dáme 2 ks bobkového listu a 1 ks nového koření. Holoubě má velice jemné maso a tak doba pečení je cca 0,5 hod. 3. Vhodná příloha nové brambory, zeleninová obloha - holoubě s nádivkou chutná však i s chlebem.
Fotky receptu Holoubě s nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!