Použité suroviny receptu Holštýnská slaninová polévka:
50 g slaniny
| 40 g másla
| 40 g hladké mouky
| 1 cibule
| 1 pórek
| 1 petržel
| 1 mrkev
| kousek celeru
| 2 - 3 stonky řapíkatého celeru (není nezbytný)
| můžeme dát větší kousek obyčejného celeru
| 2 - 3 brambory
| pepř
| sůl
| masox
| římský kmín
Postup přípravy receptu Holštýnská slaninová polévka:
V hrnci rozpustíme máslo a slaninu a osmahneme na něm veškerou zeleninu (i brambory), očištěnou a nakrájenou na kousky. Pak zasypeme moukou a když zezlátne, zalijeme horkou vodou a dobře rozšleháme. Přivedeme k varu, přidáme masox, pepř a římský kmín. Za občasného míchání povaříme 20-30 minut. Ozdobíme čerstvou petrželovou natí.
Tato polévka patří k těm "hustým" a sytivým, s dobrým pečivem se může podávat jako samostatné jídlo.
Fotky receptu Holštýnská slaninová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!