Použité suroviny receptu Rajská polévka s bazalkou a šlehačkou:
500 g rajčat
| 2 ks středně veliké mrkve
| 2 ks malé cibule
| 1 lžička rajského protlaku
| 3/4 l zeleninového vývaru
| 2 svazky bazalky
| pepř
| 4 ks velmi malá rajčata
| 3 lžíce másla, nebo rostlinného tuku
Postup přípravy receptu Rajská polévka s bazalkou a šlehačkou:
Rajská jablíčka opláchneme a nakrájíme na kousky. Očistíme a omyjeme mrkev a nahrubo ji nastrouháme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.
V hrnci rozehřejeme tuk a připravenou zeleninu na něm asi 10 minut dusíme. Vmícháme rajčatový protlak, necháme krátce zasmahnout a zalijeme zeleninovým vývarem, který jsme si připravili z kostky. Polévku vaříme asi 30 minut při střední teplotě, potom ji propasírujeme jemným sítem.
Opereme a osušíme bazalku, pár lístků odložíme stranou na zdobení, zybtek najemno nasekáme. Šlehačku ušleháme jed do polotuha a vmícháme do ní bazalku. Rajskou polévku dochutíme pepřem. Malá rajčata nasekáme na plátky a prohřejeme v polévce. Tu podáváme v miskách, ozdobenou bazalkou a šlehačkou.
Fotky receptu Rajská polévka s bazalkou a šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!