Použité suroviny receptu Polévka s vejci a citronem :
2 citrony
| 2 vejce
| 60 g rýže
| 1,5 l vývaru kuřecího
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Polévka s vejci a citronem :
Do vařícího vývaru dáme na 10 minut vařit rýži. Oddělíme žloutky od bílků a žloutky šleháme s jednou polévkovou lžící vody do pevné pěny. Z citronu vymačkáme šťávu a přidáme ke žloutkům. Do vaječné směsi přišleháme několik lžic horkého vývaru. Směs za pravidelného míchání postupně přiléváme zpět do vývaru. Polévku dáme na mírně rozehřátou plotýnku asi na 1-2 minuty. Polévka se nesmí vařit.
Fotky receptu Polévka s vejci a citronem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!