Vložil: | Mišulinda |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Horké ovoce pod křupavou pokrývkou:
450 g štavnatých jablek
| 250 g mraženého lesního ovoce
| 250 g mascarpone nebo zakysané smetany
| 85 g cukru krupice
| 25 g másla
| Těsto:
| 200 g hladké mouky
| 1/2 ks prášku do pečiva
| 85 g másla nakrájeného na kousky
| 50 g cukru krupice
| 150 ml mléka
| nastrouhaná citronová kůra
Postup přípravy receptu Horké ovoce pod křupavou pokrývkou:
Oloupat jablka, vyndat jádřince a nakrájet na plátky. Osmažit je na másle asi 3 min., než začnou měknout. Vymazat zapékací mísu o objemu 1,5 l a přendat jablka do zapékací mísy, přidat cukr a lesní ovoce, smíchat. Změklé máslo smícháme s moukou s práškem do pečiva na jemnou drobenku. Přidáme cukr a citronovou kůru, mléko a lehce promícháme. Na ovoce lžící klademe mascarpone a pak opět lžící na to těsto. Pečeme 20-25 minut v troubě na 200 °C v horkovzdušné na 180 °C. Až kopečky těsta vyběhnou a zezlátnou. Nechat 5-10 minut vychladit.
Výborné také z rybízu a jahod.
Fotky receptu Horké ovoce pod křupavou pokrývkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!