Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.12. 2025
Dnes má svátek Šimon
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Horké ovoce s portským

fotka Horké ovoce s portským
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Horké ovoce s portským:

podle chuti a potřeby: meruňky  |  broskve  |  nektarinky  |  blumy  |  švestky  |  hrušky  |  limeta  |  tmavý cukr  |  skořice mletá  |  portské víno  |  zmrzlina (vanilková, jogurtová...)  |  máta

Postup přípravy receptu Horké ovoce s portským:

Ovoce vypeckujeme, menší necháme na poloviny, větší na čtvrky, hrušku na osminky a vložíme do zapékací mísy (ovoce by mělo zůstat v jedné vrstvě, max dvou). Pokapeme limetkovou šťávou, lehounce zaprášíme skořicí a zlehka promícháme. Pak posypeme cukrem, pokapeme portským a nezamíchané vrazíme do horké trouby. Zapékáme cca deset minut - ovoce musí zůstat pevné, horké a cukr na povrchu by měl karamelizovat. Ještě přidáme portské, necháme provařit.

Servírujeme s porcí zmrzliny, poléváme horkou šťávou z pekáče a zdobíme lístky máty.



Fotky receptu Horké ovoce s portským:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Horké ovoce s portským
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !