Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Horký hrnec:
750 g jehněčího masa
| olej
| pepř
| sůl
| 250 g nakrájené cibule
| 1 lžíce mouky
| hovězí vývar
| 250 g nakrájené mrkve
| houby, nakrájené
| 750 g brambor, oloupaných, nakrájených
| máslo
Postup přípravy receptu Horký hrnec:
Troubu předehřejeme až na 200 stupňů Celsia.
Na oleji osmahneme maso, osolíme a opepříme. Maso odstraníme a odložíme do nějaké pečící mísy nebo kastrolu. V oleji osmahneme cibuli, přidáme mouku a vaříme, dokud mouka nezačne hnědnout. Vlijeme vývar, můžeme okořenit tymiánem. Na maso dáme mrkev, houby, vrstvu brambor, cibulovou směs a ukončíme vrstvou brambor, na které dáme máslo. Přikryjeme a pečeme jednu a půl hodiny. Před ukončením odkryjeme a necháme povrch zhnědnout.
Fotky receptu Horký hrnec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!