Vložil: | Fallbala |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
![3/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Houbáky:
500 g vařených brambor
| 250 g hr. mouky
| 300 g čerstvých hub
| 60g tuku
| 2 ks žloutky
| 1 ks cibule
| sůl, pepř, kmín
Postup přípravy receptu Houbáky:
Očištěné houby pokrájíme na malé kostičky, na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme houby a koření a podusíme. Předem uvařené brambory nastrouháme, osolíme a na válu s moukou a žloutky vypracujeme poddajné těsto, z kterého vyválíme asi 2cm silný plát. Nakrájíme na čtverce 10x10cm a naplníme houbami. Přehneme tak, aby vznikl trojuhelník, okraje přitiskneme a ve slané vodě vaříme cca 6 minut.
Hotové houbáky scedíme, přelijeme osmaženou cibulkou, nebo posypeme osmaženou strouhankou a polijeme máslem.
Fotky receptu Houbáky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!