Postup přípravy receptu Houbová hovězí polévka s noky:
Maso a kosti omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Přidáme také cibuli, mrkev, petržel, celer a přivedeme do varu, kde vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny. Hotový vývar scedíme a podle chuti osolíme.
Máslo utřeme, postupně přisypeme krupičku a přidáme vejce, pak ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a osolíme. Necháme 10 minut odležet a potom pomocí dvou lžiček tvarujeme noky, které vkládáme do vařící osolené vody a cca 5 - 6 minut vaříme. Zeleninu najemno nastrouháme, orestujeme na rozehřátém tuku a houby necháme ve vývaru nabobtnat. Potom hotové noky a zeleninu vložíme do scezeného vývaru a prohřejeme. Podáváme posypané nasekanou petrželovou natí.