Použité suroviny receptu Houbová kudlanka s vejci:
250 g světlých hub
| 300 g brambor
| 50 g cibule
| 1 Zeleninový bujón
| 30 g hladké mouky
| 1/4 l Rama Cremefine zakysaný krém
| 4 vejce
| kmín, sůl
| 1 lžíce sekaného kopru
Postup přípravy receptu Houbová kudlanka s vejci:
Houby očistíme, omyjeme a nakrájím na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Obojí zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme drobně nakrájenou cibulku, kmín, sůl. Vše vaříme asi 20 minut, pak zahustíme moukou, kterou jsme rozkvedlali v kysané smetaně a znovu krátce povaříme. Do vařící polévky přidáme připravený sekaný kopr. Do talířů rozklepneme po jednom vajíčku a vařící polévkou je přelijeme, nebo dáme do každé porce na talíři vejce uvařené na hniličku.
Fotky receptu Houbová kudlanka s vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!