Postup přípravy receptu Houbová kuřecí roláda:
Kuře očistíme, vykostíme a rozložíme na plát. Z prsou odřízneme malé spodní řízky, které dáme stranou. Celé kuře opatrně naklepeme a osolíme. Chřest spaříme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Očistíme a nakrájíme houby a orestujeme je na oleji. Pak je osolíme, opepříme a odstavíme z ohně. Přimícháme nasekanou pažitku a směs necháme zchladnout.
Toastový chléb vložíme do mísy, zalijeme smetanou a necháme ho rozmočit. Pak přidáme drobně nakrájenou slaninu, uvařené těstoviny a dušené houby. Malé řízky z prsou jemně nasekáme a přimícháme je do směsi. Tu osolíme, opepříme, promícháme a necháme chvíli odstát.
Na kuřecí plát rozložíme chřest, zalijeme ho připravenou směsí s těstovinami, vše stočíme do rolády a převážeme provázkem. Roládu dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody, poklademe kousky másla, zakryjeme a pečeme asi 30 minut v troubě při 190 °C. Pak roládu odkryjeme a dopečeme ji dozlatova, aby měla trochu kůrčičku. Z hotové rolády odstraníme provázek, nakrájíme ji na plátky a podáváme s opékanými bramborami nebu vařenou kari rýží.