4 ks vejce
| 30 dkg žampionů
| 1 ks větší mrkev
| 1 ks cibule
| mletý černý pepř
| bazalka
| sůl
| mléko podle potřeby
| olej podle potřeby
Postup přípravy receptu Houbová omeleta:
Očistíme žampióny a nakrájíme je na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme kartáčkem a nastrouháme najemno. Na pánvi si rozpálíme olej, přidáme cibuli a chvíli smažíme. Přidáme žampióny, mrkev a zamícháme. Směs necháme vychladit a okořeníme podle chuti. Připravíme si vaječnou omeletu. Rozklepneme vejce, přidáme trochu soli, mléka a rozšleháme. Na oleji upečeme 4 omelety, které vzápětí plníme houbovo-mrkvovou směsí.
Houbovou omeletu podáváme jako chuťovku nebo hlavní jídlo. Nejlépe chutná s chlebem.
Fotky receptu Houbová omeleta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!