200 g tofu
| 1 1/2 vody
| 1 středně velká cibule
| 5-6 stroužků česneku
| 250 g žampionů
| 2-3 šálky vody
| mateřídouška
| mořská sůl
Postup přípravy receptu Houbová tofu polévka:
Tofu rozmixujeme s vodou na hladkou hmotu a necháme v mixéru. Ve větším hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme žampiony nakrájené na tlustší plátky a ochutíme mateřídouškou. Asi 10 minut podusíme. Ze žampionovo cibulové směsi část odebereme, přidáme do tofu krému, rozmixujeme a rozmixovanou směs vlejeme zpět do hrnce. Přidáme 2-3 šálky vody, osolíme a vaříme ještě asi 10 minut.
Podáváme s čerstvým celozrnným chlebem nebo s kukuřičnými či chlebovými plackami.
Fotky receptu Houbová tofu polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!