1 kg lesní houby
| sůl
| 2 lžíce olivový olej
| 2 stroužky česnek
| 250 ml červený vermut, suché sherry nebo sladké bílé víno
| 1 lžíce mletý koriandr
| 1/2 lžičky mletý muškátový oříšek
| 2 snitky čerstvý estragon
| čerstvý koriandr na ozdobu
Postup přípravy receptu Houbové ragú:
Houby dobře očistíme, zbavíme nečistot, nakrájíme na větší kousky a osolíme. Nikdy houby nenamáčíme ve vodě. Na velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme houby s česnekem a zprudka za stálého míchání restujeme asi 8 minut. Přidáme vermut, mletý koriandr, muškátový oříšek a estragon a opět prudce dusíme dalších cca 5 minut. Odstraníme česnek a snítky estragonu. Ozdobíme koriandrem a podáváme s česnekovým chlebem.
Náš tip: Místo lesních hub můžeme použít žampiony nebo hlívy ústřičné apod.
Fotky receptu Houbové ragú:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!