Použité suroviny receptu Houbový krém se sardinkami:
500 ml smetany
| 300 ml bílého vína
| 300 ml kuřecího vývaru
| 110 g sardinek v rostlinném oleji
| 100 g žampionů
| 1 cibuli
| 50 g fenyklu
| 1 větší brambor
| 30 g másla
| dle chuti: pažitku
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Houbový krém se sardinkami:
Necháme zpěnit cibulku nakrájenou najemno, přidáme žampiony (zatím 50 g), najemno nakrájený fenykl a orestujeme. Přilijeme bílé víno a kuřecí vývar, vložíme oloupanou (napůl rozkrojenou bramboru) a vaříme asi 30 min na mírném plameni. Přilijeme smetanu a povaříme asi 8 min. Následně vše rozmixujeme, přecedíme přes jemné sítko a dochutíme. Zbytek žampionů orestujeme na másle a vložíme do polévky společně se sardinkami. Ozdobíme nasekanou pažitkou a jednou celou sardinkou.
Fotky receptu Houbový krém se sardinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!