Vložil: | Embi |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 46 |
|
|
Použité suroviny receptu Houby s octem na víně:
0,5 kg hříbků
| 0,5 litru suchého bílého vína
| 0,5 litru vinného octa
| 8-12 kuliček bílého pepře
| 3 bobkové listy
| 2 lžíce soli
Postup přípravy receptu Houby s octem na víně:
Houby očistíme, nakrájíme na čtvrtky, malé hříbky můžou zůstat v celku. Do nálevu vložíme houby a podle tvrdosti vaříme 15 až 20 minut. Nálev slijeme a uchováme, houby zchladíme, studené je vložíme do suchých čistých sklenic, zalijeme nálevem tak, aby sahal centimetr pod okraj a zavíčkujeme. Poté sterilujeme při mírném varu 20 až 30 minut. Pro milovníky ostré chuti lze přidat papriku, česnek a cibuli, ta však uvolńuje sliz. Místo pepře můžeme použít chilli papričky.
Fotky receptu Houby s octem na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!